Sunday, February 23, 2014

Insane organisation chasing the poor worm


 • Jakim: Kajian kandungan batik sedang dijalankan
 • Bernama | 7:43PM Feb 21 2014
 • Kajian terperinci mengenai kandungan sebenar bahan yang digunakan dalam pembuatan batik sutera sedang dijalankan oleh Panel Pakar Syariah (PPS) dan pakar tekstil setelah diarahkan oleh Muzakarah Jawatankuasa Fatwa Kebangsaan (MJKF).
    
  Ketua Pengarah Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim) Datuk Othman Mustapha berkata kajian terperinci sedang dijalankan dan akan dikemukakan kepada MJKF untuk diputuskan.

  Jakim sebelum ini juga pernah mengadakan perbincangan dengan Kompleks Kraftangan bagi mendapatkan penjelasan berhubung proses dalam penghasilan pelbagai jenis batik di Malaysia, katanya dalam kenyataan hari ini.
    
  Hasil perbincangan itu juga akan memudahkan kajian terperinci berhubung penentuan hukum dalam isu pemakaian batik sutera ini, kata Othman.
    
  "Suka Jakim mengingatkan dan memaklumkan bahawa sesuatu hukum yang hendak diputuskan tidak boleh dibuat melalui pandangan secara rambang dan mudah tetapi memerlukan kajian yang teliti dan bersungguh-sungguh," katanya.
    
  Semalam aktivis Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM) Syeikh Abd Kareem S Khadaied menggesa pengusaha batik Malaysia supaya melabelkan kandungan kain batik sutera mereka untuk menentukan ketulenannya bagi membolehkan lelaki Islam memakai pakaian yang diperbuat daripada kain itu.
    
  Syeikh Abd Kareem berkata hasil kajian PPIM mendapati hampir 90 peratus pasaran batik sutera di Malaysia diperbuat daripada sutera tulen dan kaum lelaki Islam diharamkan memakai sutera tulen.
    
  - Bernama
 • *******************************************
 • This is how Jack Ass spent Zakat funds and our money.  Do they check the holes for halal and harem when they called prostitute to ease their stress?

 • This is purely act of an insane organisation who think they are morally right and others are not.
 • ]
 • You Jack Ass - the kopiah, the shirt, the toothpaste, the comb, the pants, the shoes, the underwear, the wallet which contain your sinful money are all harem.  Why because they are made by Chinaman, forced labour and smuggled into this country. And that salary of yours are from Genting, Magnum, Big Sweep and Toto.

No comments:

This is without Blinking

RIGHT DNA AND CONNECTION.