Tuesday, February 3, 2015

Millionaire cronies
Saya mendapat 4 keping gambar dari orang tak dikenali yang merupakan imej beberapa keping cek.

Diteliti beberapa keping cek dalam gambar berjumlah lebih RM12 juta. Setelah diteliti dan cuba dibuat cari suai maka nama di cek itu menemukan dengan nama Dato' Raja Nong Chik bin Datuk Zainal Abidin seorang bekas menteri dan juga isterinya.

Adakah benar ? Apa urusan bekas Menteri mendapat cek bernilai sebegitu jumlahnya.....

Jika benarlah untunglah pak menteri dah jadi bekas wang berjuta - juta... itu baru dalam bentuk cek tetapi jumlah sebenar hartanya berapa pula ?

LHDN teruslah tutup mata, rakyat bodoh bawah ni kamu hambat dengan cukai perbagai tapi yang diatas tu berapa yer cukai yang dibayarnya ? SPRM teruslah membuta, lebih baik tangkap kes sarjan ambil rasuah RM50 banyak - banyak untuk turunkan indeks rasuah negara senang kerja dari tangkap jerung siasat bagai nak gila akhirnya buang kes pula....

Mohon senator Dato Raja Nong Chick tolong perjelaskan.

Teringat pula pendedahan YB Nurul Izzah Pada Ogos 2010, sebuah syarikat dengan nama Istijuara Sdn Bhd diberikan kontrak kerajaan berjumlah RM30,800,000 oleh Kementerian Belia dan Sukan.


coretan

che'GuBard SAMM
1 Febuari 2015 (sempena hari wilayah)


No comments:

Challenge to PH Government for SST Forum

Malaysians are no longer stupid. I believe it is time Malaysians should be given the right to a proper hearing before the implementation of...